Otok Korčula

Otok Korčula jedan je od najljepših i najvećih od tisuću otoka u Hrvatskoj. Dug je 46,8 km, a površina mu je 276 četvornih kilometara. Od kopna poluotoka Pelješca dijeli ga samo 1270 metara.

Obale otoka duge su 182 km, a oplemenjuje ih 195 djevičanskih uvala i rtova, dok korčulanski arhipelag broji 48 otočića. Mjerenja potvrđuju da otok Korčula ima godišnje oko 3000 sunčanih sati. Korčula je prekrivena stotinama vrsta mirišljavog mediteranskog raslinja i bujnim šumama, po kojima je u dalekoj prošlosti dobila ime Korkyra Melania (Crna Korčula).

Korčula je ekološki sačuvan botanički vrt u kojemu se čuje pjev ptica i glasanje cvrčaka. Glavna naselja na otoku su: grad Korčula, Lumbarda, Račišće, Žrnovo, Pupnat, Čara, Smokvica, Blato i Vela Luka.
Korčula je i izlog europske kulture koja je na njemu tisućama godina ostavljala svoje tragove kroz grčku, rimsku, ilirsku, hrvatsku, mletačku civilizaciju. Danas je Korčula povezana s Europom i svijetom brodskim i trajektnim vezama, cestama i zračnim lukama u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

Korčula je sačuvala tradiciju održavanja viteških igara. Korčulanski pomorci i putnici donosili su u svoj zavičaj i spektakle koji su im se svidjeli te su ih prilagođavali svom ukusu i mašti.
Tako su nastale viteške igre: moreška, moštra i kumpanija. Plesači su odjeveni u slikovite izvorne nošnje.

Otok Korčula je pravo otkriće za ljubitelje športa i aktivnog odmora. Priroda je Korčulu obdarila čistim i kristalno bistrim morem tako da možete uživati u plivanju, ronjenju u podmorskom svijetu flore i faune, jedrenju na dasci, u šetnjama kroz borovu šumu, spuštanje u špilje, na teniskim i drugim igralištima.

Dolazak

Dolazak trajektom

Na otok Korčulu može se doći trajektima iz Splita, Drvenika i Orebića.

Split - Vela Luka (vožnja traje 3 sata)

Orebić - Korčula (vožnja traje 15 minuta)

Za provjeru reda plovidbe provjerite stranice:

Jadrolinija  www.jadrolinija.hr

Nacionalna brodarska kompanija
Riva 16  51000 Rijeka Croatia
Tel. ++ 385 (0) 51 211 444
Fax. ++ 385 (0) 51 213 116


www.lnp.hr

Linijska nacionalna plovidba
114. brigade 10
21 00 Split

SmjestajPrigradica i BlatoDolazak na KorculuOtok Korcula